top of page

Meezing Mozart Requiem   22 mei 2022

WIE IS WIE

Evelyne Bohen

Sopraan

studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Ze behaalde er het Hoger Diploma Zang Opera (Jules Bastin), Lyrische Kunst (Mady Urbain), Notenleer (Specialisatie in hedendaagse muziek), de Eerste Prijs Zang (Concert) en Kamermuziek , het Pedagogisch Diploma; zij behaalde eveneens een Master Zang (Dina Grossberger).

Haar ontmoeting met de pedagogen Victor Demaiffe, Sandy Stone, Qilian Chen, Patrick Peire, Guy Van Waas, Renata Scotto…zijn ook belangrijk geweest voor haar muzikale en technische evolutie.

Evelyne Bohen was docent zang en lyrische kunst aan verschillende Brusselse Muziekacademies en docent zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent en te Mons. Zij doceert zang aan de Académie des Arts van de Stad Brussel.

PHOTO Evelyne Bohen.jpg
Miyaghi Osada foto.jpg

Miyaghi Osada

Alt

Tijdens haar komst in Europa in 1993, studeert de Japanse Miyaghi Osada met wijlen leraar Victor Demaiffe. Met hem ontwikkelde ze haar bijzonder timbre, die haar in staat stelt om zowel het mezzo als alt-repertoire te zingen. Vervolgens maakte ze deel uit van de opera studio van de Koninklijke Muntschouwburg en participeert ze aan prestigieuze concerten oa. in de Bozar, onder de leiding van befaamde dirigenten, en vaak met José Van Dam die haar opmerkte tijdens lied-concerten.

Miyaghi heeft verschillende rollen gezongen in de Koninklijke Opera van Luik en de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel.

Zij blijft zich verder vervolmaken bij Mevrouw Gerda Hartman en neemt regelmatig deel aan masterclasses met Helmut Deutsch in de Stichting Euphonia. Als zangpedagoog is zij vaak gesolliciteerd. Ze werd o.a. aangenomen bij het koor “Les Petits Chanteurs de Belgique” gedurende enkele jaren.

Robert Luts

Tenor

studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, waar hij naast het aggregaat in Muziekpedagogie tal van prijzen behaalde met als bekroning in 1992 het Hoger Diploma Zang met Onderscheiding en de Master Zang.

Daarna vervolmaakte hij zich in de operaklas van het Conservatorium te Maastricht (1994) en liet hij zich hij coachen door Henk Smit (Nederland).

 

Tot zijn repertoire behoren de rol van "Tamino " (Die Zauberflöte ), "Fenton" (Die Lustige Weiber), "Silango " (Le Cinesi (Glück)), "Blaise " (L'arbre enchanté (Glück)), "Novice " (Billy Budd), "Acis and Galathea" G.F. Häendel, "Harry" (La Fanciulla del West). Ook moderne werken zoals "Achilleus" van Wim Hendrickx.

 

Hij gasteerde o.a. in de Muntschouwburg Brussel, Opera Zuid Maastricht, Vlaamse opera i.s.m. kameropera "Transparant" Antwerpen en werktesamen met vele ensembles en dirigenten zoals Holland Boys Choir, L'ensemble "Les Musiciens" Luxembourg o.l.v. Pierre Cao, Northern Simfonia o.l.v. Christian Zaccharias, VRO o.l.v. Michel Tilkin, P. Schollaert, F. Heyerick, Andreas Steuer e.a. Zo was hij reeds te gast op het Festival van Vlaanderen en festivals in San Sebastian, Annecy, Genève, Amsterdam, Essen(D), Düsseldorf, Parijs, Nantes, Lüneburg, Antwerpen, Brussel, Den Haag, 's Hertogenbosch, Münster(D), Londen, Avila(Sp), Newcastle en Carlisle.

 

Naast al deze activiteiten is hij ook lid van het vocaal ensemble 'Vocamabile', dat zich toelegt op de traditie van het romantische zangkwartet en moderne composities. Was docent aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt.

robert.jpeg
PHOTO BRUNO.jpg

Bruno Dejonghe

Bas-bariton

studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en het Lemmens Instituut te Leuven waar hij de Hogere Diploma’s voor Zang, Kamermuziek, Lyrische kunst en het Meester Diploma optie Zang alsmede de pedagogische diploma’s behaalde.

 

Hij vervolmaakte zich o.a. bij Chris Van Woerkom, Roland Bufkens, Ronny Lauwers, Vivianne Spanoghe, Loh Sieuw-Tuan, Dina Grossberger, Sandy Stone.

 

Als solist trad hij op in binnen- en buitenland met befaamde ensembles en orkesten, in grote passies, oratoria en opera, o.a. met het Festival van Vlaanderen, Muziektheater Transparant…. TV-opnamen waren er met o.a. ‘Paulus’ van F. Mendelssohn te Antwerpen o.l.v. Frank Shipway en in het programma Vuurvogel: “Richard goes Classic” met het VRT-filharmonisch orkest o.l.v. Ronald Corp.

 

In het Liedgenre werkt hij samen met Helene Luyten en Dirk Herten.

 

Werkte samen met verschillende dirigenten zoals: Antonio Pappano, Etienne Siebens, Sigiswald Kuyken, David Miller, Rik Ghesquière, Daniel Burdet, Paul Van Gullick, Ad Vergauwen, Herman Engels, Vic Nees, Johan Duyck, ….

 

Hij vertolkte rollen in the Rape of Lucretia van Benjamin Britten, Songfest en Trouble in Tahiti van L.Bernstein, Figaro in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart, Uberto in La serva Padrona G. Pergolesi, Il Trovatore G. Verdi, Leedberg Philippe Lamouris,…

 

Hij maakt deel uit van het vocaal kwartet Vocamabile waar de romantische composities de hoofdschotel vormen binnen het muzikale menu voor vocale duo’s, trio’s, kwartetten met pianobegeleiding.

Rick Muselaers

Dirigent

studeerde Docent Muziek, Koordirectie (Louis Buskens) en Orkestdirectie (Arjan Tien) aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Hij vervolgde zijn studie directie in Nederland en in de Verenigde Staten bij Martin Wright. Momenteel studeert hij zang bij Jaap Smit.

 

In 2008 nam hij het initiatief tot de oprichting van het Zuid Nederlands Concert Koor (www.znck.nl). Rick is momenteel verbonden als artistiek leider/chef-dirigent aan dit concertkoor en heeft zodoende verschillende programma's ingestudeerd in opdracht van gerenommeerde orkesten en dirigenten (bijv. Alexander Nevsky Cantata (S. Prokofiev), Symphony no.2 "Auferstehung" (G. Mahler) en A Sea Symphony (R. Vaughan Williams)). 

Daarnaast is hij dirigent van Kamerkoor Tourdion Waalwijk, Vrouwenkoor Dal Cuore en Kamerkoor Zuid en als organist/dirigent verbonden aan de R.-K Sint-Laurentiuskerk Dongen. 

 

Als gastdirigent werkte en werkt hij o.m. met het Philips Philharmonisch Koor, Projectkoor Gelderland, Brabant Koor, Nederlandse Händelvereniging, Nederlands Concertkoor, Gauteng Opera Chorus (Johannesburg), Johannesburg Philharmonic Orchestra, VU orkest, Consensus Vocalis & Groot Omroepkoor.


Rick werkte samen met dirigenten als Arjan Tien, Vincent de Kort, Martin Wright, Christian Arming, Claus Peter Flor & Markus Stenz.

In 2013 bereidde hij, in opdracht van de Opera Siam Bangkok, het koor voor op de Thaise première van Gustav Mahler's 8e symfonie ('Sinfonie der Tausend'). Zodoende werkte hij met koren uit Thailand, Tsjechië, China en Engeland. In 2016 dirigeerde hij de wereldpremière van Rexleigh Bunyard’s ‘Requiem for the Living’ in Johannesburg en Pretoria. In 2019 was hij bij de Nederlandse Reisopera te gast om de Meezingmessiah in Carré te dirigeren.

Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Rick als coördinator verbonden aan de Stichting Koorplein Noord-Brabant en Zomerconcerten Dongen. Tevens is hij in september 2013 benoemd tot ambassadeur van de HHW School for Performing Arts in Chicago (www.hhwperforms.org).

www.rickmuselaers.com

Foto 2019 (Annina Romita).jpg
KKZ-21-1-11.jpg

Kamerkoor Zuid

Kamerkoor Zuid bestaat uit gevorderde amateurzangers, conservatoriumstudenten en professionele musici. Het kamerkoor heeft zich sinds de start in 2013 onder leiding van Rick Muselaers en de coaching van Jaap Smit ontwikkeld tot een ensemble van semi-professionele kwaliteit met een prachtige volle en warme koorklank en wil doorgroeien naar een vaste bezetting van 6 zangers per stemsoort. Om die reden zijn er op dit moment vacatures voor alten, tenoren en bassen.

Nieuwe zangers worden toegelaten na auditie. Dat geldt ook voor projectzangers die incidenteel mee willen werken aan concerten. 

Het is mogelijk om eerst enkele repetities van Kamerkoor Zuid bij te wonen,  ter oriëntering op een eventueel lidmaatschap. 

Tot het repertoire van Kamerkoor Zuid behoren o.a. Dixit Dominus van Händel, Johannes Passion van Bach, Musikalische Exequien van Schütz, Gloria van Poulenc, Requiem van Reger en de mis in E- klein van Bruckner.

www.znck.nl

Brabant Sinfonia

Brabant Sinfonia is een symfonieorkest uit Tilburg en bestaat uit een mix van beroepsmusici, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs, van jong tot oud. Naast het verzorgen van begeleidingen voert het orkest ook eigen concerten uit.

www.brabant-sinfonia.com

Brabant Sinfonia.jpeg
bottom of page