top of page
Artistieke leiding
Foto 2019 (Annina Romita).jpg

Artistiek leider Rick Muselaers

Rick Muselaers (1986),   

studeerde Docent Muziek, Koordirectie (Louis Buskens) en Orkestdirectie (Arjan Tien) aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Hij vervolgde zijn studie directie in Nederland en in de Verenigde Staten bij Martin Wright. Momenteel studeert hij zang bij Jaap Smit.

 

In 2008 nam hij het initiatief tot de oprichting van het Zuid Nederlands Concert Koor (www.znck.nl). Rick is momenteel verbonden als artistiek leider/chef-dirigent aan dit concertkoor en heeft zodoende verschillende programma's ingestudeerd in opdracht van gerenommeerde orkesten en dirigenten (bijv. Alexander Nevsky Cantata (S. Prokofiev), Symphony no.2 "Auferstehung" (G. Mahler) en A Sea Symphony (R. Vaughan Williams)). 

Daarnaast is hij dirigent van Kamerkoor Tourdion Waalwijk, Vrouwenkoor Dal Cuore en Kamerkoor Zuid, Koorschool Haarlem en als organist/dirigent verbonden aan de R.-K Sint-Laurentiuskerk Dongen. 

 

Als gastdirigent werkte en werkt hij o.m. met het Philips Philharmonisch Koor, Projectkoor Gelderland, Brabant Koor, Nederlandse Händelvereniging, Nederlands Concertkoor, Gauteng Opera Chorus (Johannesburg), Johannesburg Philharmonic Orchestra, VU orkest, Consensus Vocalis & Groot Omroepkoor.


Rick werkte samen met dirigenten als Arjan Tien, Vincent de Kort, Martin Wright, Christian Arming, Claus Peter Flor & Markus Stenz.

In 2013 bereidde hij, in opdracht van de Opera Siam Bangkok, het koor voor op de Thaise première van Gustav Mahler's 8e symfonie ('Sinfonie der Tausend'). Zodoende werkte hij met koren uit Thailand, Tsjechië, China en Engeland. In 2016 dirigeerde hij de wereldpremière van Rexleigh Bunyard’s ‘Requiem for the Living’ in Johannesburg en Pretoria. In 2019 was hij bij de Nederlandse Reisopera te gast om de Meezingmessiah in Carré te dirigeren.

Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Rick als coördinator verbonden aan de Stichting Koorplein Noord-Brabant en Zomerconcerten Dongen. Tevens is hij in september 2013 benoemd tot ambassadeur van de HHW School for Performing Arts in Chicago (www.hhwperforms.org).

www.rickmuselaers.com

foto-steven-van-gool-800x1201.jpg

Repetitor

Steven van Gool

Steven van Gool studeerde Piano klassiek en docent Muziek aan het Fontys Conservatorium en hij volgde lessen bij Joop Celis, Jelena Bazova en Chris van de Kuilen. In juni 2015 studeerde hij af, onder meer op het Deutsche Requiem van Brahms, met medewerking van Kamerkoor Zuid. Steven is als repetitor betrokken bij het ZNCK en werkte onder andere mee aan projecten als het Rossini Stabat Mater, het Verdi Requiem en de Sea Symphony van Vaughan Williams. Tijdens de uitvoering van de Petite Messe Solennelle van Rossini was Steven zowel repetitor als solist bij de uitvoeringen. Daarnaast is hij op dit moment onder meer werkzaam als dirigent en toetsenist bij De Graaf en Cornelissen Entertainment, waar hij werkt(e) bij musicals als Evita, My Fair Lady en A Chorus Line.

Koorcoach Jaap Smit

Alle afdelingen van het Zuid Nederlands Concert Koor worden gecoacht door Jaap Smit. Als oud-tenor van onder meer het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor, weet hij als geen ander hoe je in een koor moet presteren. Middels zijn vocale aanwijzingen gedurende enkele repetities probeert hij elke zanger verder op weg te helpen met de zangtechniek. Naast het coachen van de koren, neemt Jaap ook zitting in de auditiecommissie.werken. Neem contact op voor meer informatie.

Jaap 024.png
bottom of page