top of page

Over Zuid Nederlands Concert Koor

De Stichting Zuid Nederlands Concert Koor (ZNCK) is in 2009 gestart als projectkoor. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een volwassen organisatie met een eigen visie en missie. Meer daarover leest u in het beleidsplan. Download hier het beleidsplan 2020-2023

De stichting ZNCK voert jaarlijks een aantal projecten en concerten uit. De stichting organiseert deze in eigen beheer, in opdracht van orkesten en ensembles of in samenwerking met derden.

De huidige basis van het ZNCK wordt gevormd door Kamerkoor Zuid. Voor repertoire dat vraagt om een grotere bezetting, wordt het kamerkoor uitgebreid met projectzangers, allen ervaren en geschoolde zangers. Deelnemers die zijn toegelaten tot de vaste schil van projectzangers bepalen zelf voor welk project zij willen inschrijven. Repetities vinden plaats in een compacte periode, voorafgaand aan een concert.

De stichting kent Kamerkoor Zuid nog een vast koor: vrouwenkoor Dal Cuore. Beide koren repeteren wekelijks. Meer informatie over beide koren vindt u onder het menu 'Koren'.

De Stichting ZNCK voert niet alleen concerten uit, maar organiseert met regelmaat andere activiteiten, zoals workshops, masterclasses en educatieve projecten. Dit alles om het plezier in het zingen en de kwaliteit van amateurzangers te vergroten. Oprichter van het ZNCK en artistiek leider verbonden aan de Sticthing ZNCK is Rick Muselaers. Rick is tevens de vaste dirigent van zowel Kamerkoor Zuid als vrouwenkoor Dal Cuore. 

bottom of page